Confidentialitate

Politica de Confidentialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal

Consideram asigurarea dreptului la protectia datelor cu caracter personal ca un angajament fundamental Lumini Terasa, prin urmare vom dedica toate resursele si eforturile necesare pentru a prelucra datele Dumneavoastra in deplina concordanta cu Regulamentul (UE) 2016/679 (“Regulamentul general privind protectia datelor” sau “GDPR”), precum si cu orice alta legislatie aplicabila pe teritoriul Romaniei. Intrucat unul dintre principiile esentiale ale acestui cadru legal il reprezinta transparenta, am pregatit aceasta pagina prin care dorim sa va informam despre modul in care colectam, utilizam, transferam si protejam datele Dumneavoastra cu caracter personal atunci cand interactionati cu noi in legatura cu produsele si serviciile noastre, inclusiv prin site-ul nostru (www.luminiterasa.ro).

Ne rezervam dreptul de a actualiza si modifica periodic aceasta Politica de Confidentialitate, pentru a reflecta orice modificari ale modului in care prelucram datele dumneavoastra cu caracter personal sau orice modificari ale cerintelor legale. In cazul oricarei astfel de modificari, vom afisa pe website-ul nostru versiunea modificata a Politicii de Confidentialitate, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul acestei Politici de Confidentialitate.

 Cine suntem si cum ne puteti contacta:

Site-ul luminiterasa.ro este operat de societatea ARCHIVISIO CONCEPT STUDIO S.R.L., cu sediul social in Bucuresti, sector 2, str. Inginerilor Tei nr. 2, ap. 19, telefon: 0770 217 611, Program: Luni-Vineri intre 10:00 si 20:00 si Sambata intre 12:00 si 17:00, inscrisa in Registrul Comertului cu numarul J40/8956/2015.

 Ce categorii de date cu caracter personal prelucram?

In general, colectam datele cu caracter personal direct de la Dumneavoastra, astfel incat aveti controlul asupra tipului de informatie pe care ne-o oferiti. Cu titlul de exemplu, primim informatii de la Dumneavoastra astfel:

Cand va creati un cont sau cand generati o comanda, ne transmiteti: adresa de e-mail, numele si prenumele;

Cand plasati o comanda, ne furnizati informatii precum: produsul dorit, numele si prenumele (denumirea societatii), adresa de livrare, detalii de facturare, metoda de plata, numar de telefon

Putem, de asemenea, sa colectam si sa prelucram ulterior anumite informatii cu privire la comportamentul Dumneavoastra in timpul vizitarii site-ului nostru web pentru a va personaliza experienta online si a va pune la dispozitie oferte adaptate profilului Dumneavoastra. Va invitam sa aflati mai multe detalii in acest sens prin consultarea sectiunii privitoare la scopurile prelucrarii de mai jos.

Pe site-ul nostru web putem stoca si colecta informatii in cookie-uri si tehnologii similare, conform Politicii de cookie-uri.

Nu colectam si nu prelucram in alt mod date sensibile, incluse de Regulamentul general privind protectia datelor in categorii speciale de date cu caracter personal. De asemenea, nu dorim sa colectam sau sa prelucram date ale minorilor care nu au implinit varsta de 16 ani.

 Care sunt scopurile si temeiurile prelucrarii?

Vom utiliza datele dvs. cu caracter personal in urmatoarele scopuri: 

Pentru prestarea serviciilor Lumini Terasa in beneficiul Dumneavoastra 

Acest scop general poate include, dupa caz, urmatoarele: 

  • crearea si administrarea contului in cadrul site-ului luminiterasa.ro;
  • prelucrarea comenzilor, inclusiv preluarea, validarea, expedierea si facturarea acestora;
  • solutionarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la o comanda, la bunurile sau serviciile achizitionate;
  • returnarea produselor conform prevederilor legale;
  • rambursarea contravalorii  produselor conform prevederilor legale; 

Prelucrarea datelor Dumneavoastra pentru aceste scopuri este in cele mai multe cazuri necesara pentru incheierea si executarea unui contract intre LuminiTerasa.ro si Dumneavoastra. De asemenea, anumite prelucrari subsumate acestor scopuri sunt impuse de legislatia aplicabila, inclusiv legislatia fiscala si contabila.

Ne dorim in permanenta sa va oferim cea mai buna experienta de cumparare online. Pentru aceasta, putem colecta si utiliza anumite informatii in legatura cu comportamentul Dumneavoastra de Cumpararor, va putem invita sa completati chestionare de satisfactie subsecvent finalizarii unei comenzi sau putem desfasura, direct sau cu ajutorul unor parteneri, studii si cercetari de piata.

Ne intemeiem aceste activitati pe interesul nostru legitim de a desfasura activitati comerciale, avand intotdeauna grija ca drepturile si libertatile Dumneavoastra fundamentale sa nu fie afectate.

Pentru marketing

Vrem sa va tinem la curent cu privire la cele mai bune oferte pentru produsele/serviciile care va intereseaza. In acest sens, va putem trimite orice tip de mesaj (cum ar fi: e-mail/SMS/telefonic/mobile push/webpush/etc.) continand informatii generale si tematice, informatii cu privire la produse similare sau complementare cu cele pe care le-ati achizitionat, informatii cu privire la oferte sau promotii, informatii referitoare la produse adaugate in sectiunea “Cosul meu” sau sectiunea  “Cont/Favorite” sau ati aratat interes sa le achizitionati, precum si alte comunicari comerciale cum ar fi cercetari de piata si sondaje de opinie, si putem afisa recomandari personalizate pe site-ul. Pentru a va pune la dispozitie informatii de interes pentru Dumneavoastra, putem folosi anumite date cu privire la comportamentul de cumparator (de ex. produsele vizualizate / achizitionate) pentru a va crea un profil. Ne asiguram intotdeauna ca aceste prelucrari se efectueaza cu respectarea drepturilor si libertatilor Dumneavoastra si ca deciziile luate in baza acestora nu au efecte legale si nu va afecteaza similar intr-o masura semnificativa.

In cele mai multe cazuri, ne intemeiem comunicarile de marketing pe consimtamantul cumneavoastra prealabil. Va puteti razgandi si retrage consimtamantul in orice moment, prin:

  • modificarea setarilor din contul de client;
  • accesarea link-ului de dezabonare afisat in cadrul mesajelor pe care le primiti de la noi;
  • prin contactarea Lumini Terasa folosind detaliile de contact descrise mai sus. 

In anumite situatii, ne putem baza activitatile de marketing pe interesul nostru legitim de a ne promova si dezvolta activitatea comerciala. In orice situatie in care folosim informatii cu privire la Dumneavoastra pentru un interes legitim al nostru, avem grija si luam toate masurile necesare pentru ca drepturile si libertatile Dumneavoastra fundamentale sa nu fie afectate.

Ne puteti solicita oricand, prin mijloacele descrise mai sus, sa oprim prelucrarea datelor Dumneavoastra cu caracter personal in scop de marketing, urmand sa dam curs cererii in cel mai scurt timp.

Pentru apararea intereselor noastre legitime

Pot exista situatii in care vom folosi sau transmite informatii pentru a ne proteja drepturile si activitatea comerciala. Acestea pot include:

  • masuri de protectie a site-ului web fata de atacuri cibernetice:
  • masuri de prevenire si detectare a tentativelor de fraudare, inclusiv transmiterea unor informatii catre autoritatile publice competente;
  • masuri de gestionare a diverselor altor riscuri.

 Temeiul general al acestor tipuri de prelucrari este interesul nostru legitim de a ne apara activitatea comerciala, fiind inteles ca ne asiguram ca toate masurile pe care le luam garanteaza un echilibru intre interesele noastre si drepturile si libertatile Dumneavoastra fundamentale.

De asemenea, in anumite cazuri ne intemeiem prelucrarea pe dispozitii legale  cum ar fi obligatia de a asigura paza bunurilor si valorilor prevazuta de legislatia aplicabila in aceasta materie.

 Cat timp pastram datele Dumneavoastra cu caracter personal?

 Ca regula generala, vom stoca datele Dumneavoastra cu caracter personal cat timp aveti un cont pe site-ul www.luminiterasa.ro. Puteti sa ne solicitati oricand stergerea anumitor informatii sau inchiderea contului si vom da curs acestor solicitari, sub rezerva pastrarii anumitor informatii inclusiv ulterior inchiderii contului, in situatiile in care legislatia aplicabila sau interesele noastre legitime o impun.

 Cui transmitem datele Dumneavoastra cu caracter personal?

 Dupa caz, putem transmite sau oferi acces la anumite date cu caracter personal ale Dumneavoastra urmatoarelor categorii de destinatari:

  • furnizorilor de servicii de curierat (date pentru a putea livra comanda)
  • furnizorilor de servicii de plata/bancare (date pentru a putea plati cu cardul)
  • servicii de facturare (datele necesare pentru a putea emite facturi) 

In cazul in care ne revine o obligatie legala sau daca este necesar pentru a ne apara un interes legitim, putem de asemenea divulga anumite date cu caracter personal unor autoritati publice.

Ne asiguram ca accesul la datele Dumneavoastra de catre tertii persoane juridice de drept privat se realizeaza in conformitate cu prevederile legale privind protectia datelor si confidentialitatea informatiilor, in baza unor contracte incheiate cu acestia. 

Cum protejam securitatea datelor Dumneavoastra cu caracter personal?

 Ne angajam sa asiguram securitatea datelor cu caracter personal prin implementarea unor masuri tehnice si organizatorice adecvate, conform standardelor industriei.

Pentru efectuarea plaţilor folosim serviciile procesatorului de plaţi.

In ciuda masurilor luate pentru a proteja datele Dumneavoastra cu caracter personal, va atragem atenţia ca transmiterea informaţiilor prin Internet, in general, sau prin intermediul altor reţele publice, nu este complet sigura, existand riscul ca datele sa fie vazute şi utilizate de catre terţe parţi neautorizate. Nu putem fi responsabili pentru astfel de vulnerabilitati ale unor sisteme care nu sunt sub controlul nostru.

 Ce drepturi aveti?

 Regulamentul general privind protectia datelor va recunoaste o serie drepturi in legatura cu datele dvs. cu caracter personal. Puteti solicita accesul la datele Dumneavoastra, corectarea oricaror greseli din fisierele noastre si/sau va puteti opune la prelucrarea datelor Dumneavoastra cu caracter personal. De asemenea, va puteti exercita dreptul de a va plange autoritatii de supraveghere competente sau de a va adresa justitiei. Dupa caz, puteti beneficia si de dreptul de a solicita stergerea datelor Dumneavoastra cu caracter personal, dreptul la restrictionarea prelucrarii datelor Dumneavoastra si dreptul la portabilitatea datelor.

Pentru a va putea exercita drepturile, ne puteti contacta folosind detaliile de contact expuse mai sus. Va rugam sa retineti urmatoarele aspecte daca doriti sa va exercitati aceste drepturi:

Identitate

Luam in serios confidentialitatea tuturor inregistrarilor care contin date cu caracter personal. Din acest motiv, va rugam sa ne transmiteti cererile Dumneavoastra cu privire la astfel de inregistrari folosind adresa de e-mail aferenta contului LuminiTerasa.ro. In caz contrar, ne rezervam dreptul de a va verifica identitatea prin solicitarea de informatii suplimentare care au ca scop confirmarea identitatii Dumneavoastra.

Onorarii

 Nu vom solicita o taxa pentru a va exercita vreun drept in ceea ce priveste datele Dumneavoastra cu caracter personal, cu exceptia cazului in care solicitarea Dumneavoastra de acces la informatii este nefondata, respectiv repetitiva sau excesiva, caz in care vom percepe o suma rezonabila in asemenea circumstante. Va vom informa despre orice onorarii aplicate inainte de a va solutiona cererea.

Durata de raspuns

 Ne propunem sa raspundem la orice solicitari valide in termen de maximum o saptamana, cu exceptia cazului in care acest lucru este deosebit de complicat sau daca ati facut mai multe solicitari, caz in care urmeaza sa raspundem in termen de maximum 30 de zile. S-ar putea sa va intrebam daca puteti sa ne spuneti exact ce doriti sa primiti sau ce anume va ingrijoreaza. Acest lucru ne va ajuta sa actionam mai repede si sa scurtam timpul de raspuns la solicitarea Dumneavoastra.

Drepturile tertelor parti

 Nu trebuie sa respectam o cerere in cazul in care ar afecta in mod negativ drepturile si libertatile altor persoane vizate.

Drepturi vizate:

Accesul - ne puteti cere sa: 

  • confirmam daca va prelucram datele cu caracter personal

-      sa va punem la dispozitie o copie a acestor date;

  • sa va oferim alte informatii despre datele Dumneavoastra cu caracter personal, cum ar fi datele pe care le avem, la ce le folosim, cui i le divulgam, daca le transferam in strainatate si cum le protejam, cat timp le pastram, ce drepturi aveti, cum puteti face o plangere, de unde am obtinut datele Dumneavoastra, in masura in care informatiile nu v-au fost deja furnizate prin aceasta informare

Rectificarea - ne puteti cere sa:

  • rectificam sau sa completam datele Dumneavoastra cu caracter personal inexacte sau incomplete.

Este posibil sa incercam sa verificam exactitatea datelor inainte de rectificarea acestora.

Stergerea datelor - ne puteti cere sa:

  • va stergem datele cu caracter personal 

Acestea pot fi sterse numai in cazul in care:

  • nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate;
  • v-ati retras consimtamantul (in cazul in care prelucrarea datelor se baza pe consimtamant);
  • dati curs unui drept legal de a va opune;
  • acestea au fost prelucrate ilegal;
  • ne revine o obligatie legala in acest sens.

Nu avem obligatia de a ne conforma solicitarii de stergere a datelor Dumneavoastra cu caracter personal in cazul in care prelucrarea datelor cu caracter personal este necesara pentru:

  • respectarea unei obligatii legale
  • constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta. 

Restrictionarea prelucrarii datelor - ne puteti cere sa restrictionam prelucrarea datelor cu caracter personal, dar numai in cazul in care:

  • acuratetea lor este contestata (a se vedea sectiunea de rectificare), pentru a ne permite sa verificam acuratetea acestora;
  • prelucrarea este ilegala, dar nu doriti ca datele sa fie sterse;
  • acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate, dar Dumneavoastra aveti nevoie de ele pentru a constata, a exercita sau a apara un drept in instanta;
  • v-ati exercitat dreptul de a va opune, iar verificarea daca drepturile noastre prevaleaza este in desfasurare.

Putem continua sa folosim datele Dumneavoastra cu caracter personal in urma unei solicitari de restrictionare, doar in cazul in care avem consimtamantul Dumneavoastra. 

Plangeri

Aveti dreptul sa depuneti o plangere la autoritatea de supraveghere cu privire la prelucrarea datelor Dumneavoastra cu caracter personal. In Romania, datele de contact ale autoritatii de supraveghere pentru protectia datelor sunt urmatoarele:

Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal

Adresa: B-dul G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, cod postal 010336, Bucuresti, Romania

Telefon: +40 318 059 211 sau +40 318 059 212;

E-mail: anspdcp@dataprotection.ro 

Reamintim faptul ca puteti contacta in orice moment Responsabilul LuminiTerasa.ro cu protectia datelor prin transmiterea solicitarii Dumneavoastra prin oricare dintre urmatoarele modalitati:

  • prin e-mail la adresa: office@luminiterasa.ro
  • prin posta sau curier la adresa: Bucuresti, sector 2, Intrarea Monahului, nr. 4

PROTECTIA DATELOR ESTE PRIORITARA PENTRU NOI, ASA CA, VOM REZOLVA FIECARE SESIZARE INTR-UN TERMEN SCURT SI INTR-UN MOD AMIABIL.