Iluminat arhitectural si decorativ pentru spatiile exterioare si interioare

Iluminat arhitectural si decorativ pentru spatiile exterioare si interioare

Lumina ne influenteaza in mod direct. Fie ca este vorba de iluminatul ambiental, arhitectectural sau decorativ, iluminatul corect are efect pozitiv asupra calitatii vietii, starii de spirit, productivitatii si sanatatii. Instalatia de iluminat trebuie aleasa si conceputa in functie de programul de arhitectura pe care il deserveste: comercial, arhitectural sau rezidential.

In prezent, arhitectii si designerii de interior pun mai mult accent in proiectele realizate, pe modul de iluminare, comparativ cu anii trecuti. Modul prin care se face integrarea iluminatului in design trebuie sa tina cont de rezultatul ce se urmareste sa fie obtinut. Lumina artificiala trebuie sa vina in completarea obiectului arhitectural sau a spatiului amenajat. Cu ajutorul luminii artificiale se pot complimenta forme si culori, crea atmosfera si confort si in acelasi timp poate completa arhitectura in evidentierea accentelor si a directiilor. Totodată lumina influenteaza starea de spirit, productivitatea si starea de bine a utilizatorilor spatiului amenajat.

Furtunul Luminos NEON FLEX se afla printre preferintele arhitectilor datorita versatilitatii, a gamei largi de utilizare si a paletei coloristice generata de lumina. Acesta poate fi utilizat atat la exterior cat si la interior, iar datorita gamei largi de culori, este pretabil oricarui program de arhitectura, si oricarui stil arhitectural, fie contemporan sau clasic.

Intr-o amenajare contemporana, furtunul luminos NEON FLEX poate fi integrat in asa fel incat sa pastreze o prezenta discreta ca și corp de iluminat, dar sa permita luminii să evidentieze spatiul sau obiectul.

In conceperea unui proiect, pe langa importanta luminii in amenajarile interioare si exterioare ori a beneficiilor ce trebuiesc aduse utilizatorilor, trebuie să se tina cont si de eficienta energetica atat de importanta in sustenabilitatea unui proiect. Trebuiesc luate în calcul, inca din stadiul de proiect, solutii durabile si eficiente energetic. În aceasta directie, LuminiTerasa.ro ofera solutii de control inteligent al luminii, dimmere și produse cu iluminare LED ce au consum redus de energie și durata de viata mare.

LuminiTerasa.ro vine in intampinarea celor mai exigente cerinte pentru materializarea proiectelor de arhitectura si design interior.

Arhitect Filimona ROTARU