Luminitele Craciunului in camera copiilor

            Sarbatorile de iarna reprezinta una dintre cele mai frumoase perioade ale anului. Orasele capata stralucire, fiind impodobite cu mii de luminite si decoratiuni luminoase. Este acea perioada in care mergem in vizita în casa in care am copilarit, perioada în care nepotii isi ajuta bunicii sa faca cozonaci ori sa decupeze biscuiti impreuna, perioada in care intreaga familie sa intalneste pentru a petrece cele mai luminoase sarbatori ale anului.

            Ne simtim cuprinsi de magia Craciunului acest lucru reflectandu-se si în casele noastre. Desi în copilarie, in majoritatea locuintelor, singura piesa care amintea de venirea lui Mos Craciun era bradul impodobit cu luminite colorate, globuri si dulciuri, in prezent gasim decoratiuni si posibilităti de decorare a unui colt din fiecare spatiu al locuintei, interior si exterior, nu doar a zonei de zi.

            Probabil copii se bucura cel mai mult de magia acestei perioade asa ca decorul de Craciun din camera lor, realizat impreuna cu ei, reprezinta o piesa importanta in aducerea spiritului sarbatorilor, crearea amintirilor de Craciun si dezvoltarea imaginatiei.

            Cum putem realiza acest decor specific sarbatorilor? Aici depinde de spatiul de care dispunem, piesa pe care dorim sa o evidentiem, preferintele si varsta fiecarui copil si povestea pe care vrem sa o creionam. Indiferent de alegeri si preferinte, instalatiile luminoasa cu ajutorul carora aducem acea sclipire a sarbatorilor de iarna, ne vor ajuta sa completam decorul si sa scoatem in evinenta accentele fiecarei idei de amenajare.

            In general, camera celor mici nu cuprinde doar spatiul de odihna si studiu ci si spatiul de joaca. Cu toate acestea nu ne dorim ca efectul decorului sa ii agite. Dacă incarcam spatiul cu multă culoare sclipici si lumina riscam ca rezultatul sa ii agite pe micii locuitori. Asa ca este bine sa pastram aceasta abundenta pentru zona de zi.

            Uite cateva idei si directii cu ajutorul carora se poate obtine acel colt magic din camera copiilor:

  •            Bradul natural de dimensiuni mici si minimalist impodobit este un detaliu ce imbraca un dormitor in haine de sarbatoare si aduce mirosul de brad specific sarbatorilor . Ne alegem o culoare dominanta in decor si accesorizam bradul cu un ghiveci in aceasta culoare, cateva globuri sau cateva jucarii si o ghirlanda luminoasa. Ghirlandele luminoase din cupru se potrivesc perfect decorarii unui brad împodobit minimalist si sunt disponimile pe mai multe lungimi(20m, 30m, 50m si 100m) potrivite pentru orice dimensiune a pomului de Craciun. Daca insa nu avem acces la o sursa de incarcare, pe LuminiTerasa.ro gasim ghirlandă decorativă din cupru cu baterii.
  • Putem aduce atmosfera de Craciun în camera copiilor accesorizând o piesa de mobilier cu ghirlanda luminoasa cu led si lumina calda. Fie ca este vorba de tablia patului, conturul patului, o oglidă sau o decoratiune de perete, un accent dat de luminitele unei ghirlande luminoase pot transforma dormitorul intr-un taram de poveste. Iata ce produse se pot folosi pentru a obtine un astfel de decor: Ghirlanda luminoasa decorativa ce are cablu transparent, are avantajul de a se blendui usor pe obiectele pe care le decoreaza si dispune de un numar mare de leduri si lungimi mari (20m, 50m sau 100m). Ghirlandele decorative cu stelute sau luna ori ghirlandele luminoase in forma de inima cu detalii metalice aurii sunt ideale pentru a fi folosite ca accente luminoase.
  • Accesorizarea ferestrelor cu ajutorul perdelelor luminoase este un alt mod de a aduce accente luminoase in camera celor mici si a adolescentilor, fara a incarca vizual decorul.

LuminiTerasa.ro vine in intampinarea celor mai exigente cerinte pentru materializarea proiectelor de arhitectura si design interior.

Arhitect Filimona ROTARU